Selena Danilović je rođena 1976.g. u Beogradu gde je završila Školu za dizajn, a 1998. je diplomirala na Višoj školi likovnih i primenjenih umetnosti, odsek grafički dizajn. Član je USUS-a (Udruženje stripskih umetnika Srbije).

 1 se 1

 

 

 

2 se 1

 

 

 

3 se 1

 

 

 

 4 se 1

 

 

selena danilovic 3

Selena Danilović je rođena 1976.g. u Beogradu gde je završila Školu za dizajn, a 1998. je diplomirala na Višoj školi likovnih i primenjenih umetnosti, odsek grafički dizajn. Član je USUS-a (Udruženje stripskih umetnika Srbije).Bavi se samostalnim likovnim stvaralaštvom, pre svega ilustracijom, digitalnom ilustracijom, akvarelom, pastelom, grafičkim dizajnom i stripom. Ilustrovala je za časopise Cosmopolitan, Men’s Health, Sensa, National Geographic, Esquire... Takođe je ilustrovala nekoliko slikovnica za decu, stručnih knjiga, naslovnih strana za knjige i brošure od kojih su neke štampane u SAD i Kanadi. U Novom Sadu vodi radionicu crtanja krokija (Croquis Bistro) i bavi se grupnim i individualnim radom sa decom i pripremom budućih studenata likovnih umetnosti. U Zemunu je držala likovnu radionicu za decu (za osnivce i inkluzivnu decu). Učestvovala je na više grupnih izložbi i likovnih kolonija. Napisala projekat i organizovala prvi "Fumetti" strip festival (posvecen italijanskom stripu) u Novom Sadu 2022. godine. u okviru Novog Sada grada prestonice kulture. Do sada je imala četiri samostalne izložbe u Beogradu i Novom Sadu. Gost je strip festivala u Novom Sadu, Bratuncu i Herceg Novom. Živi i radi u Novom Sadu.

 

KNSINFO / 28.12.2023.g.

O nama

Aktivnosti koje je Udruženeje realiziralo samostalno ili u saradnji sa drugima spadaju u arhivsku građu čime se dokumentuju programske aktivnosti KNS-a tokom svog društvenog angažmana na polju kulture i umjetnosti.

Tokom javnog djelovanja udruženje je otvaralo prostor za autorsku prezantaciju umjetničkog stvaralaštva mladih autora koji su uobličavali lični umjetnički izražaj u konkretno oblikovane ideje u vidu javnih manifestacija - putem kojih se prezentiraju umjetnička djela i radovi, kako članova KNS-a, tako i suradnika.

Get in touch

Kontakt

Udruženje za kulturu
– Nova svjetlost
Terezija bb, 71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina
+ 387 61 524 505
knsinfo1@gmail.com

Facebook stranica