Pjesma „D-dimer“ je drugi singl Mile BK koji stiže nakon njenog prvijenca „Tranzit“ , je objavljena na svim svjetskim digitalnim platfurmama.

Pjesma govori  o suočavanju sa teškim stanjima i problemima  u kojima se možemo naći, te  prevazilaženju kriza prilikom borbe sa navedenim, a pisana je na klinici u Istanbulu i posvećena je borbi za život bliskih osoba Mile BK.

DDimer fb

„Pjesma se takodjer se odnosi i na stanja uzrokovana depresijom, sa kojom sam se na ličnom planu godinama borila. Stvari za kojima trčimo u našim svakodnevnim životima ne traju vječno, ratovi su najbolji primjer toga da danas jesmo – sutra nismo, bolest ili gubitak novca, takodjer. Bez bitnih stvari u životu je lako ostati igrom sudbine, bez obzira na uloženi trud ili novčana sredstva.

Iako je u pjesmi korišten metaforički, d- dimer u medicinskom smislu predstavlja konkretan pojam, a njegova povišena vrijednost zahvata pacijente koji se bore sa tromboembolijom, kardiovaskularnim bolestima, depresijom ili poteskoćama u trudnoći, dok je za nas možda više prepoznatljiv u kontekstu aktuelne pandemije koronavirusa, gdje je povišena vrijednost D-dimera uobičajena manifestacija kliničke slike takvih pacijenata.“ –  navodi Mila.

Millica Bonar je rodjena u Sarajevu 15.03.1985. godine, gdje je završila osnovnu, srednju školu, te studij novinarstva i odnosa s javnošcu. Radila je u medijima, pohadjala časove klavira, plesa i baleta, a članica je i Mješovitog hora Akademskog kulturnog Centra Slobodan Princip "Seljo".

U sklopu nastave koju je pohađala na sarajevskom iMTM-u, educirala se za komponovanje na muzičkim softverima. Autor je svojih dosadašnjih pjesama i muzike.

------------------------------

Mila BK Dovnload link

Spotify: https://open.spotify.com/track/1CQzWzgjnNc4f9Nbl6yoam?si=daab8afa13e949d5

 YT audio: https://www.youtube.com/watch?v=ymUEHNjgiw0

 YT Lyric Video: https://www.youtube.com/watch?v=rajQfh_owls

 Soundcloud: https://on.soundcloud.com/JGwM8

 

KNSINFO/ 5.1.2023.g.

O nama

Aktivnosti koje je Udruženeje realiziralo samostalno ili u saradnji sa drugima spadaju u arhivsku građu čime se dokumentuju programske aktivnosti KNS-a tokom svog društvenog angažmana na polju kulture i umjetnosti.

Tokom javnog djelovanja udruženje je otvaralo prostor za autorsku prezantaciju umjetničkog stvaralaštva mladih autora koji su uobličavali lični umjetnički izražaj u konkretno oblikovane ideje u vidu javnih manifestacija - putem kojih se prezentiraju umjetnička djela i radovi, kako članova KNS-a, tako i suradnika.

Get in touch

Kontakt

Udruženje za kulturu
– Nova svjetlost
Terezija bb, 71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina
+ 387 61 524 505
knsinfo1@gmail.com

Facebook stranica