Atr meditacija br.9: "Probudi se uspavani svijete"
.....
..........
AUTOR: Pjesma "PROBUDI SE USPAVANI SVIJETE" posvećena je napadnutim građanima Kieva i Ukrajine, a koji su izloženi brutalnoj agresiji od strane Ruske Federacije.
Rat treba odmah zaustaviti i stradanje nedužnih ljudi.
Umjetnici trebaju dati svoj kreativan doprinos da što prije prestanu patnje djece, žena i nemoćnih u Ukrajini.
Nadam se da će se ova pjesma snimi i adekvatno prezentira u cilju buđenja svijesti u zajedničkoj borbi protiv nehumanih ideologija i mračnjačkih sila.
Mi u Sarajevu i Bosni i Hercegovini, nakon brutalne agresije "ničim izazvane", isto kao i u prijateljskoj Ukrajini – ne smijemo ostati nijemi jer je i nama pomogao slobodarski svijet da se odbranimo od sila zla.
Ova moja pjesma je skomni doprinos na časnom putu čovječanstva.

Svijet na mom dlanu: Indija (4)
Piše: Ahmed Bosnić

ahmed bosnic 55

DUŠO, ODMARAJ U LJEPOTI...

Da se kojim slučajem nije desilo, ono što se u historiji istočnih carstava u starim vremenima počesto dešavalo; da Šaha Džahana s prijestolja nije svrgnuo njegov ambiciozni sin Aurangzeba, Nju Delhi bi se danas zvao Džahanabad. Ali, desilo se to što se desilo. Ipak, Veliki Mogul imao je dovoljno vremena da Indiju okiti najljepšim biserima egzotične arhitekture, a slaveći ljubav i svoju odanost prema ljupkoj Mumtaz Mahal, Agri podari veličanstvenu čipku u kamenu, koja će nadživjeti vrijeme.

BOSANSKI JEZIK – POVIJESNA PARADIGMA KONTINUITETA KULTURNE I NACIONALNE SAMOBITNOSTI BOŠNJAKA

Autor: Prof. Dr . Elbisa Ustamujić – Rektor Univerziteta u Mostaru 

Sb 03

O nama

Aktivnosti koje je Udruženeje realiziralo samostalno ili u saradnji sa drugima spadaju u arhivsku građu čime se dokumentuju programske aktivnosti KNS-a tokom svog društvenog angažmana na polju kulture i umjetnosti.

Tokom javnog djelovanja udruženje je otvaralo prostor za autorsku prezantaciju umjetničkog stvaralaštva mladih autora koji su uobličavali lični umjetnički izražaj u konkretno oblikovane ideje u vidu javnih manifestacija - putem kojih se prezentiraju umjetnička djela i radovi, kako članova KNS-a, tako i suradnika.

Get in touch

Kontakt

Udruženje za kulturu
– Nova svjetlost
Terezija bb, 71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina
+ 387 61 524 505
knsinfo1@gmail.com

Facebook stranica