Projekat "Sapfina večer poezije" nastavlja sa radom i ovoga mjeseca. Pridružite nam se da zajedno svojom poezijom pobjegnemo iz realnosti u ljepši svijet, obojen poetskim ljepotama. Večer je planirana za subotu 21.5.2021.g. u 21h koja će se realizovati preko meet platforme.

Kako biste nam se pridružili, u nastavku je link prijave:
(https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSeymMkrvqomsn3nuGLG9mDTQjSi7NiR2FuGlmkMWDxbrB4LwQ/viewform?vc=0&c=0&w=1&flr=0)
na kojem je moguće opredijeliti se za učestvovanje, tj. izlaganje vlastite poezije, ali sa druge strane moguće je biti i publika.

Za sve dodatne informacije u prilogu je instagram profil na kojem se možete javiti: @sarajevska.sapfa ili mail adresa This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

* *  *   *  * *

ajla 3a


"Sapfina večer poezije" je projekat koji ima plan promovisati mlade pjesnike iz bilo kojeg dijela Balkana. Ovo je sjajna prilika upoznati druge pjesnike i njihov način pisanja online.
Cilj projekta jeste da se okupe ljubitelji poezije, kako oni koji pišu, tako i oni koji vole da čitaju i slušaju, uz slobodu postavljanja pitanja.
Projekat je pokrenut u matru ove godine sa konceptom da se jednom mjesečno organizuje pjesničko druženje.

KNSINFO/28.5.2021.god.

O nama

Aktivnosti koje je Udruženeje realiziralo samostalno ili u saradnji sa drugima spadaju u arhivsku građu čime se dokumentuju programske aktivnosti KNS-a tokom svog društvenog angažmana na polju kulture i umjetnosti.

Tokom javnog djelovanja udruženje je otvaralo prostor za autorsku prezantaciju umjetničkog stvaralaštva mladih autora koji su uobličavali lični umjetnički izražaj u konkretno oblikovane ideje u vidu javnih manifestacija - putem kojih se prezentiraju umjetnička djela i radovi, kako članova KNS-a, tako i suradnika.

Get in touch

Kontakt

Udruženje za kulturu
– Nova svjetlost
Terezija bb, 71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina
+ 387 61 524 505
knsinfo1@gmail.com

Facebook stranica