Edin Moric

Edin Morić Kinkel je rođen 1967. godine, u Čapljini / Bosna i Hercegovina. Osnovnu i srednju školu završio u Mostaru, a studirao je medicinu u Sarajevu i Bonu / Njemačka. Živi pored Barcelone / Španija od 2003 godine, gdje se trenutno nalazi na specijalizaciji medicine rada.

Pisanjem se bavi od 2011. godine.
Učesnik “6. Međunarodnih književnih susreta – 2013” i pjesma “Kad bi to bila muzika” mu je objavljena u zbirci “Izvan dometa”, a pjesme su mu objavljene na portalu “kns.ba”.

Njegova priča “Haklberi Fin” objavljena je u okviru “XIII Konkursa za najkraću kratku priču” u izdanju Izdavačke kuće “ALMA”, Beograd, u zbirci “Kajma-kčalanska 11”, 2014. godine. Također objavljuje priču “Bol i umjetnost” u elektronskoj zbirci u okviru konkursa “Goli život u umetnosti” Udruženja Balkanskih Umetnika iz Subotice, dok mu je pjesma “O vama malo znam” prihvaćena za objavljivanje u okviru konkursa “Tolerancijom umetnosti kroz kulturu” istog udruženja.


BIBLIOGRAFIJA

“Priče o sjenama” - zbirka poezije / KNS, 2015. / Sarajevo/BiH

 

 

 

O nama

Aktivnosti koje je Udruženeje realiziralo samostalno ili u saradnji sa drugima spadaju u arhivsku građu čime se dokumentuju programske aktivnosti KNS-a tokom svog društvenog angažmana na polju kulture i umjetnosti.

Tokom javnog djelovanja udruženje je otvaralo prostor za autorsku prezantaciju umjetničkog stvaralaštva mladih autora koji su uobličavali lični umjetnički izražaj u konkretno oblikovane ideje u vidu javnih manifestacija - putem kojih se prezentiraju umjetnička djela i radovi, kako članova KNS-a, tako i suradnika.

Get in touch

Kontakt

Udruženje za kulturu
– Nova svjetlost
Terezija bb, 71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina
+ 387 61 524 505
knsinfo1@gmail.com

Facebook stranica